Anmeldelse af hvalpe

 anmeldelseafhvalpe2anmeldelseafhvalpe1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For at få stambøger på Jack Russell-terrierhvalpe i DJRTK skal forældrene være registreret i DJRTK eller anden klub affilieret til JRTCGB og opdrætteren skal være medlem af DJRTK.  

Hvalpe, der ikke er minimum 51 % hvide, kan ikke stambogsføres, men skal oplyses til stambogsregisteret, hvis de forekommer.

Opdrættere skal overholde følgende regler vedrørende indavl:

Far/datter, mor/søn, bror/søster parringer er strengt forbudt. Den samme terrier må ikke optræde mere end 5 gange på en femleddet stamtavle.

Prisen er kr. 300,- pr. stambog.

Når du indsender hvalpeanmeldelse (hvalpeanmeldelse (word) hvalpeanmeldelse (pdf)) bedes du venligst kontrollere at alle felter på hvalpeanmeldelsen er udfyldt med korrekte data. Er du i tvivl er du meget velkommen til at kontakte stambogsføreren på tlf. 28 59 94 91 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pr. 09.03.2019 kan hvalpe efter DJRTK-registrerede hunde med DKK/FCI-registrerede aner på stamtavlen, og DJRTK-registrerede hunde med aner registreret i andre klubber af JRTCGB defineret som værende konfliktende organisationer, ikke få stambog fra DJRTK. Se "Nyt fra bestyrelsen" marts 2019.

Påtænkes parringer med hunde, der på stamtavlens anefelter har anført andre registreringsnumre end de 4-cifrede DJRTK-registreringsnumre, bør man altid kontakte stambogsføreren, inden parring finder sted.

Der skal ikke længere vedlægges bevis på tævens eller hanhundens præmiering i eksteriør eller grav/anden brugsprøve, men gør det gerne, især hvis du vil være sikker på at forældrenes præmieringer fremgår af hvalpenes stambøger.

Indbetalingen skal følge hvalpeanmeldelsen - beløbet indsættes på reg.nr: 4727  Konto: 3421136939

Stambøgerne påbegyndes ikke før betaling er klaret.

 

HUSK AT UDFYLDE HVALPEANMELDELSEN

Såfremt undfangelse er sket ved inseminering skal hvalpeanmeldelsen vedlægges veterinærattester for sædopsamling og inseminering.
 

Hvalpeanmeldelse:

Hvalpeanmeldelse og betaling skal ske til stambogsfører, inden hvalpene er 4 uger gamle. Betalingen kan ske ved en bankoverførsel til klubbens konto reg. nr. 4727 kontonr. 3421136939.

Derefter modtager opdrætter en mail eller et brev om registreringen af kuldet. Eventuelle rettelser kan foretages inden udstedelsen af stambøgerne, der sker kort tid efter.

Husk altid at foretage ejerskifte ved salget, hvor både opdrætter og køber underskriver på sidste side af stambogen og indsender den til stambogsfører. Er hvalpen solgt ved anmeldelsen, så informer evt. stambogsfører inden tavlen udskrives, hvorved hvalpens nye ejer vil stå på tavlen og ejerskifte kan undgås.

Ønsker du at annoncere dine hvalpe på klubbens hjemmeside, skal du selv sørge for, at alle relevante data sendes eller mailes til webmaster. Annoncering af hvalpe kan først ske, når betalingen for stambøgerne er godkendt af stambogsfører, således at klubben kun reklamerer for hunde med en DJRTK-stamtavle.

Alle hvalpe skal ifølge lov om hunde (LBK Nr. 259 af 12/04/2005) være ID-mærkede, inden de er 8 uger gamle, og det er opdrætters ansvar, at hvalpene er chippede og registrerede i Dansk Hunderegister med de korrekte oplysninger.

Klubbens stambogsfører skal have tilsendt kopi af registreringsattesten fra Dansk Hunderegister på alle de stambogsførte hvalpe, men klubben er ikke ansvarlig for at opdrætter overholder lovgivningen. Chip-nummeret vil efterfølgende blive registreret i klubbens stambogsregister, så det i fremtiden vil blive lettere at søge og opdatere data på hunde, eller hvis stambogen mistes, og en ny skal udskrives.

Det tilrådes, at opdrættere ved chipningen udfylder alle registreringspapirer til Dansk Hunderegister i eget navn for derefter at omregistrere hvalpene til de nye ejere, når kopier er indsendt til klubbens stambogsfører. Derved undgår man som opdrætter unødigt besvær, hvis en køber ikke lige husker at sende kopi af registreringsattesten, når den modtages fra Dansk Hunderegister.

Respekter at klubbens stambogsfører udfører dette arbejde i fritiden, og der derfor kan være en kort ventetid. Jo hurtigere opdrætter anmelder hvalpene, jo hurtigere vil stambøgerne blive udskrevet.