Herlige-hundeliv-forsidefot

Anne Egede: Herlige hundeliv

Forlaget Bindslev 2010, 216 sider, hæftet.

ISBN: 978-87-91725-09-8, kr. 199,95.

Se også: www.herlige-hundeliv.dk

Nej, forfatteren Anne Egede har ikke en Jack Russell-terrier. Til gengæld har hun et antal andre hunde, helst mindst to af hver (et princip) og - ses det af historierne – på trods af at hundenes foretrukne soveområde lader til at være dobbeltsengen, også en kæreste.

I bogens historier optræder hunde af racerne labrador, bracco italiano, langhåret minigravhund, riessenschnauzer, dværgschnauzer og bayersk bjergschweisshund i herlige varme fortællinger om livet hjemme og på jagt.

Bogens undertitel ”Førerhund med maskingevær – og andre vakse vovser” lægger linjen. Læs også om f.eks. Raske rottefængere, Hunde, natsværmere – og mænd, Smil og sig vov – om den professionelle fotograf, der skal forsøge at fotografere et kuld hvalpe til julekort.

Læs historien om Max – en på det tidspunkt 6 måneder gammel bayersk bjergschweisshund – der ikke var meget for vand. Alligevel endte han med at følge nogle af de andre ud i søen, men endte alene på en lille ø. Han kunne ikke lade sig lokke ud i vandet igen, endsige lade sig overtale af de andre hunde. Så ud i det oktoberkolde vand, iført t-shirt og trusser og med hjælp fra en labrador hente Max og svømme tilbage med ham under armen... netop den dag havde jagtkammeraterne valgt at dukke op... så hvis en af hundene ikke vil apportere i vand, kan man jo altid sende Anne.

Anne Egede, der er dyrlæge, jæger, kennelejer, jagthundetræner og skribent, skriver bl.a. ”Nogle hunde er klogere end andre, ingen tvivl om det. Og så er der de hunde, som er betydeligt smartere end deres ejer. Jeg har mindst to af den slags” - og så har hun som nævnt end ikke én Jack Russell!

Lærerig, ja måske. Men i hvert fald herligt underholdende anekdoter fortalt med stor kærlighed til de firbenede kræ og med adskillige glimt i øjet. Det er måske bogen, der kan anvendes til at få ikke-hundeejere til at forstå, hvad deres venner med hunde taler om – og måske bære lidt over med dem. Men lad være med at læse bogen, hvor andre kan blive irriterede over, at du griner højt – igen og igen.

John Krouel